Dania gorące
- Rosół domowy oraz
Flaki po warszawsku a`la flis
lub krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym,
lub krem z pomidorów z grzankami,
lub chłodnik litewski ( sezonowo ) - Antrykot z piersi kurczęcia w sosie serowym z plastrem ananasa ,ćwiarteczki pieczonych ziemniaków
surówka z marchewki z nutą chrzanową, surówka z czerwonej kapusty na sposób szlachecki
lub,
Kotlet de volaille, ćwiarteczki pieczonych ziemniaków
surówka z marchewki z nutą chrzanową, surówka z czerwonej kapusty na sposób szlachecki
lub,
Zrazy zawijane wawerskie w sosie własnym z kaszą gryczaną po staropolsku,
surówka z marchewki z nutą chrzanową,
surówka z czerwonej kapusty na sposób szlachecki - Staropolski żurek na zakwasie z kiełbaską i jajeczkiem
- Pieczona karkówka po myśliwsku marynowana, oraz kluski śląskie lub ziemniaczki pure ( polskie młode sezonowo )
z koperkiem, surówka z białej kapusty
lub
Pieczeń z szynki w sosie kurkowym, oraz kluski śląskie lub ziemniaczki pure ( polskie młode sezonowo )
z koperkiem, surówka z białej kapusty
lub
Pieczone polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, oraz kluski śląskie lub ziemniaczki pure ( polskie młode sezonowo )
z koperkiem, surówka z białej kapusty - Pierogi z mięsem własnego wyrobu oraz barszcz czerwony
lub
Ptysie z duszonymi pieczarkami i cebulką w śmietanie oraz barszcz czerwony
lub
Paszteciki z mięsem oraz barszcz czerwony
Przystawki
- Tatar z łososia podany na początek wesela
- Tatar z cebulką i ogórkiem ( podawany około 22 godziny )
- Glazurowany schab po warszawsku z w wawerskim przybraniu,
- Galantyna drobiowa w galarecie
lub
Szynka Parmeńska owinięta na melonie w glazurze
lub
Pstrąg tęczowy z rzek południa Polski w galarecie - Półmiski wędlin i mięs pieczonych ( znaczna cześć własnego wyrobu )
- Śledziki pod cebulką w oleju
- Różyczki z wędzonego łososia na sałacie karbowanej
- Węgorz wędzony
- Deski z wyborem serów
- Sałatka jarzynowa
- sałatka hawajska
- sałatka węgierska
- sałatka capresse
- salaterki pomidorów tradycyjnie z cebulką i ogórkiem podawanych
- marynowane papryczki, pieczarki , ogórki
- masło, chrzan
- wybór pieczywa i bułeczek
- Jajka w majonezie ze szczypiorkiem lub jajka faszerowane
Napoje
- Napoje gazowane i niegazowane - bez limitów:
- Coca-cola, Fanta, Sprit, woda mineralna gazowana i niegazowana
- Soki podawane w dzbanach
Tymbark oraz Hortex ( jabłkowy, czarna porzeczka, pomarańczowy) - dzbany z wodą mineralną z miętą i ogórkiem.
Ciasta i dodatki
- Ciasta własnego wyrobu
- Piętrowy tort weselny
- Ozdobny chlebek na powitanie Młodej Pary